Hírlevél igénylés
Az Ön e-mail címe :Íratkozzon fel hírlevelünkre, hogy e-mailben értesülhessen csapatunk híreiről.
Nap képe

Partnereink

Józsanet - Debrecen-Józsa weboldala

duen rally oldala - internetes partnerünk

Cívishír - a debreceni hírportál


MOLTOMI AUTÓSPORT hírlevél 2010.03.30.

Problémák, beosztás, kitartás, az eredmény: kategória 3. hely

MOLTOMI AUTÓSPORT hírlevél 2010.03.25.

Nem adott túlzott optimizmusra okot az a tény, hogy igencsak halovány technikával állhattunk oda az Eger rali rajtdobogójához. A felkészítés során csak a legszükségesebb dolgokat sikerült megcsinálni, 6 db tavalyi kopott slick gumival vágtunk neki a futamnak, és ezt tetőzte az a tény, hogy a motorban lévő víz megfagyott, a blokk megrepedt és folyt a víz belőle. A kategóriánk, 7 db mienknél jóval erősebb VFTS-ből állt, egy bajnokpilóta Német Lacikából, aki szintén csak Á-s zsigulival indult, Mixiből és belőlünk, a hendikepes GFE-vel. Ettől függetlenül töretlen lendülettel vártuk a rajtot, és valahová a 3. és 8. hely közé soroltuk magunkat a 10 fős mezőnyből.

A rajtdobogó hozta a szokásos formáját, a látvány miatt a drift gumikkal mentünk, így mindkét derékszögűt sikerült koppanós kormánnyal fordítani a nézők legnagyobb örömére.

Moln__r_Szerepi_lend__letben_crop500.jpg

A szombati napon mondhatni végig nagyon óvatosan, rátartással autóztunk, nagyon sok benn maradt a lassítóknál. A negyedik gyorsasági után eszünkbe jutott, hogy a lengéscsillapítók a legkeményebb állásban maradtak a tavalyi drift futam óta, amin eszköz hiányában nem tudtunk állítani, csak a szervizben. Valószínűleg emiatt pattoghatott el a hátulja az ötödik gyorsaságin Szuhán, amit sikerült megfogni ugyan, igaz így is belógott a bal hátulja az árokba. Emiatt sajnos a sárvédő és a lámpa odalett, de a futómű sértetlen maradt. A napot a kategóriánk 6. helyén zártuk, amivel elégedettek is voltunk.

Vasárnap elkezdte kinyomni a vizet, gyorsaságinként 1,5 liter tűnt el a hűtőből, emiatt végig folyamatosan néztük az órát, sőt az olajnyomás is ingadozott a kanyarokban. Az olajat pótoltuk, vízből pedig vittünk 3 flakonnal, így minden gyorsaságira jutott. Az utolsó szervizből úgy mentünk ki, hogy be kell osztani a gépet, mivel a futómű, vagyis a karosszéria nagyon odalett a rossz út miatt. Ez persze a többieknek is sarkalatos probléma lehetett, mivel ezen a napon ismét sokan estek ki, így a viszontagságos nap végére a dobogó harmadik fokán találtuk magunkat, amiért ha nem is mentünk eget verő időket, de mindenképp megküzdöttünk a technikával, ami viszont mint mindig, ezúttal is a célba vitt bennünket.

Végül várakozásainkat felülmúlva az S1-es kategóriában 10 indulóból a 3. helyen, S csoportban/S abszolútban 23-ból 9. míg nagy abszolútban 77 indulóból a 44. helyen végeztünk. Így mind kategóriánkban, mind csoportunkban bajnoki pontokkal térhettünk haza. A kategória 3. helyért kapott kupa pedig az autónknak szól, „aki” fél lábbal a sírban is célba vitt bennünket.

Külön köszönetet érdemel lelkes szervizcsapatunk, akik munkájukkal nagyban hozzájárultak eredményeinkhez. Köszönjük!

Köszönet támogatóinknak: Dolphinet Kft., Qualimed-IL Kft., E-Agent Kft., Quattroker Kft., Prim Vol Trade Kft, Hungarotarg Kft., Józsagumi, Corpus Fitness

MOLTOMI AUTÓSPORT weboldala: www.moltomi.hu


Vissza